Voordelen van Albin boten

Het merk Albin bestaat al meer dan 115 jaar, oorspronkelijk opgericht in Zweden, en maakt momenteel gebruik van een productievestiging van 147.000 vierkante voet in Portsmouth, RI, waar ze meer dan een eeuw aan ervaring op het gebied van ontwerp en constructie-bouw voor elk model leveren. De Albin boten staan bekend als extreem zeewaardig met een uitmuntende ligging op het water, zelfs in zeer moeilijke zeegebieden. Deze handgemaakte schepen leveren over het algemeen een hoge kwaliteit en het goed doordachte ontwerp heeft een tijdloze styling en geweldige accommodaties aan boord.

Superieure ligging op het water

Watersporten met een boot zijn altijd leuk! Zo zijn de Albin jachten een echte favoriet onder serieuze vissers vanwege hun superieure ligging op het water en ze helpen de beste vangsten aan boord te brengen. Bovendien zijn ze perfect voor een gezinscruise. Als je een passie hebt om te vissen en te cruisen, zijn Albin-jachten dus een perfecte keuze.

Duurzame boten

Als eerste kwam een zeiljacht met kajuit op de markt, maar in 1969 werd de Albin 25 motorkruiser gelanceerd. In dat jaar werd dat type, speciaal gebouwd rond een nieuw type Albin dieselmotor tot “boot van het jaar” uitgeroepen, en was de complete jaarproductie al verkocht nog voor er ook maar een boot gebouwd was. Het succes kwam snel en was groot. Er zijn meerdere typen ontwikkeld, maar de Albin 25 was het kroonjuweel.

In 1973 was Albin uitgegroeid tot de grootste bouwer van pleziervaartuigen van Europa. In datzelfde jaar werd het bedrijf, dat tot dan een echt familiebedrijf was geweest verkocht aan een grote bierbrouwer, die grootse plannen met de botenbouwer had. Helaas pakte dat anders uit, waarna in 1980 de botenbouwer failliet ging. Ongeveer 12 jaar heeft de botenbouwer bestaan, en gedurende die tijd een enorme erfenis opgebouwd van pleziervaartuigen die in veel gevallen tot de dag van vandaag nog altijd dienst doen.

De klassieker: Albin 25

Waarom zijn de gebruikers van Albin boten na al die jaren nog steeds zo enthousiast?

Er zijn ruim 2.000 Albin 25 motorkruisers gebouwd. De betrouwbaarheid dit zeewaardige jacht in alle denkbare omstandigheden is legendarisch. Het is bij uitstek ontworpen om dienst te doen in de noordwest Europese klimaatomstandigheden. Zelfs nu de oudste Albin 25’s bijna 50 jaar jaar oud zijn is er geen enkele aanleiding om afscheid van deze klassieker te nemen.

De kajuit beslaat de helft van de bootlengte in beslag en heeft een praktisch ontwerp, met kooien aan de voorzijde, een kombuis en een douche/toilet combinatie. Daarnaast zijn er 2 compacte slaapplaatsen gecreëerd in de achterkajuit.

Het stuurhuis heeft hoge ramen en biedt goed zicht rondom vanaf de zetel aan het roer. Het heeft een roldak, dus ook de roerganger kan genieten van een zonnetje. Het ontwerp is vanwege het volledig ingesloten stuurhuis veilig voor kinderen.

De Albin 25 heeft Volvo motoren, die ontworpen zijn voor langdurig en efficiënt gebruik. Maar met een snelheid van 10 knopen ga je toch ook behoorlijk vooruit.

Kortom, het bezit van een Albin 25 staat garant voor vele jaren watersportplezier!